El pròxim dimecres 1 de març finalisa el determini per a que les falles presenten els llibrets editats en la sèu de Lo Rat Penat

El dia 7 de març se celebrarà el Sopar de germanor en la llectura del fallo del jurat que organisen els poetes festius valencians

El pròxim dia 1 de març finalisa el determini per a  l’entrega dels llibrets editats per a participar en el Concurs de Llibrets de Falla. Totes les comissions inscrites en el concurs hauran de presentar en la Secretaria de Lo Rat Penat, C/ Trinquet de Cavallers nº 9 de Valéncia, DÈU eixemplars dels llibrets, impressos i tal com van a ser distribuïts.

Com ve fent des de 1903, Lo Rat Penat ha convocat el tradicional Concurs de Llibrets de Falla fent l´anual crida a les Comissions Falleres i als nostres poetes per a participar en este certamen on l´humor, l´ingeni i la gràcia, a més de la rima i tècnica dels seus versos són els protagonistes d´esta part fonamental de la llengua i cultura valencianes i de la nostra Festa més universal. Enguany s’ha tornat a conseguir un nou màxim de participació en el Concurs de Llibrets, ya que les Comissions Falleres han presentat un total de 313 llibrets per a participar en les diverses seccions del certamen.

 La UNESCO ha declarat a la festa de les Falles com a Patrimoni Immaterial de l’Humanitat, i entre els aspectes a protegir que figuren en l’expedient de la declaració se fa menció expressa a la llabor de Lo Rat Penat en la celebració d’este Concurs de Llibrets que potencia la lliteratura satírica en llengua valenciana.

 Este centenari concurs és possible gràcies a la colaboració dels següents patrocinadors: Excm. Ajuntament de Valéncia, Excma. Diputació de Valéncia, Las Provincias, Levante-EMV, La Casa de Los Falleros, Patronat de la RACV, Camping Les Palmeres, Armando Serra, Família Peris, Família Camps, Família Melià, Família Bea, Família Alapont i Família Ramon-García.

 

El jurat se reunirà en Lo Rat Penat el dia 7 de març i emetrà el veredicte, el qual serà inapelable. Tan sols després d’assignar la puntuació a cada treball, s’informarà als membres del jurat del nom de l’autor aixina com del de la Comissió de la falla.

 

El mateix dia 7 de març, dimarts, se celebrarà la Gala de llectura del fallo del Concurs de Llibrets de Falla, estant previst que este sopar siga presidit per la Fallera Major de Valéncia i per la Regina dels Jocs Florals. El sopar començarà a les 21:30 h. i en acabant se procedirà a la llectura del fallo del jurat, i es celebrarà en el Restaurant Salo-Museu del Gremi d’Artistes Fallers. Els interessats poden reservar en la sèu de Lo Rat Penat, Tel. 96 391 09 92, fins al dia 2 de març.

Ciberfallas Fallas de Valencia Fallas programa de Fallas 2018 con todos los eventos de fallas, calendario y horario de mascletaes y castillos, la ofrenda de fallas Web online decana de las fallas de Valencia. Fiestas de la comunidad Valenciana

Falla Cuba Puerto Rico, presenta la que va a ser su iluminación
Pere Fuset anuncia que la sgae no reclamará a las comisiones falleras los derechos de autor.

Deja tu comentario

commentario

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *