Entrega premis Casal Bernat i Baldoví

Ahir dijous de vesprada, l’associació cultural fallera Casal Bernat i Baldoví entregà els seus premis i distincions, en un saló d’actes del museu de l’Artiste Faller ple de gom a gom.
Més de 150 comissions de la ciutat de Valéncia i unes atres localitats reberen els diferents guardons de l’associació, que valoren l’us de la llengua valenciana en la falla i el llibret, els artículs d’investigació en el llibret, la crítica i les escenes reivindicatives.
El president del Casal, Òscar Rueda, repassà les activitats del Casal durant l’eixercici que es tanca, destacant la publicació del llibre “Des del Casal. Oberts al debat faller”, la presentació de l’associació en Alacant i l’edició de “L’atre llibret de la falla de l’Ajuntament”. Reivindicà el treball dels escritors, poetes i comissions que usen el valencià d’acort en les normes de la RACV, criticà les traves de la Conselleria de Cultura i JCF a la seua creació lliterària, i reclamà a JCF diàlec, convivència i respecte per a les diferents sensibilitats que coexistixen en la festa fallera, destacant la llibertat com a principal valor de les falles.
Els premis grans han segut per a Dr. Domingo Orozco (dicció en el concurs de teatre), Lo Rat Penat (Renaixença a l’us del valencià durant l’eixercici faller), Francesc Climent (El Mòle a l’artícul d’investigació), Santiago Rusiñol (Garrofa infantil a la crítica), Pl. Mercat Central (Garrofa a la crítica) i Azcàrraga (Almodí a l’escena reivindicativa valenciana).P5190008 P5190246 P5190251

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *