Foc jove per a les Falles: tot a punt per a l’assemblea anual de joves fallers

El Centre d’Informació i Assessorament Juvenil (CIAJ) acollirà el pròxim divendres 17 de Febrer la segona assemblea anual de joves fallers. L’esdeveniment està impulsat per la Regidoria de Joventut i té com a objectiu analitzar el paper dels joves en el món faller.

Són les comissions falleres un entramat social fet a mida dels adults? Quin és el paper dels joves en el context organitzatiu i festiu de les falles? Estes són només algunes de les qüestions que es posaran sobre la taula en la segona assemblea anual de joves fallers que se celebrarà el divendres dia 17 a es 19:30 hores en les dependències del CIAJ, al C/ des Sant Francesc nº 94. L’assemblea, impulsada des de la Regidoria de Joventut, vol demostrar que la veu i l’impuls dels joves pot incorporar una Flama nova i revifada a la Festa.

La regidora de joventut, Susana Pérez, ha explicat que l’assemblea «analitzarà la manera de millorar la integració dels joves en el món de les Falles, a l’hora que els oferirà canals per tal de difondre les moltes activitats que organitzen al sí de les comissions». Perez ha dit que «tot i què és cert que en anys passats s’havia detectat un descens en el nombre de comissions joves, darrerament s’ha vist també un impuls molt evident per part dels joves en l’estructura organitzativa i festiva de la festa».

La responsable de l’àrea de joventut ha assenyalat també que «les Falles són una excel·lent alternativa per a atreure turisme jove a Benicarló», un aspecte que també s’analitzarà al llarg de l’assemblea. Els joves fallers debatran possibles estratègies per a promocionar les Festes Falleres des d’una perspectiva nova i centrada en les activitats que puguen captar l’interès del col·lectiu. En línies generals, ha explicat Perez, «es tracta de reforçar el paper dels joves en les falles, impulsar les activitats que organitzen i difondre la Festa des d’una mirada jove».

La segona assemblea anual de joves Fallers comptarà tambè amb la presència del Regidor de Festes i Falles, Ilde Añó.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *