Les Juntes Locals Falleres del G6 es reuneixen a Xàtiva

 reunio G6

Un encontre que va congregar als màxims representants de les Juntes Locals pertanyents al G6 per a tractar temes de l’exercici faller 2017

 

Des de Junta Local Fallera de Torrent es promou la inclusió de les falles per a que siguen reconegudes com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

 

El passat dimecres els presidents, presidentes i vicepresidents de les Juntes Locals Falleres pertanyents al G6 van mantindre una reunió en Xàtiva per a planificar les falles de 2017. Un encontre que tenia com a objectiu tractar diversos temes rellevants per a la millor organització i desenvolupament del pròxim G6, així com dialogar sobre les intencions de les juntes locals per a que les falles siguen reconegudes en conjunt com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

A la reunió van estar presents els representants de Dénia, Alzira, Burriana, Sagunt, Gandia, Torrent i Xàtiva, que este any va entrar a formar part de la cimera fallera. També es va plantejar la pròxima inclusió de Sueca com a part d’esta iniciativa de germanor fallera. Els temes es van tractar van ser un resumen de l’exercici 2016, un anàlisi del G6 que va tindre lloc a Torrent, la celebració del pròxim G6 a Alzira i les dates de les Exaltacions de les Falleres Majors de 2017 de les diferents ciutats per a evitar solapaments i poder assistir a tots els esdeveniments.

El vicepresident primer de Junta Local Fallera de Torrent, Martín Leal, va estar present en esta reunió on va transmetre la intenció de que Torrent i la resta de ciutats també obtinga el reconeixement de la UNESCO. D’esta manera els presidents van a sol·licitar una reunió amb Junta Central Fallera de València per a manifestar les seues intencions i proporcionar la seua ajuda per a que el reconeixement siga conjunt per a la festa fallera.

Les falles de Torrent plantaran una falla al desert de Nevada

Al marge d’este encontre i de les iniciatives conjuntes que la cimera fallera realitza, les falles de Torrent estan immerses en un emotiu projecte per a plantar una falla al desert de Nevada. Una iniciativa dels artistes fallers David Moreno i Miguel Arraiz que portaran el pròxim mes de setembre una falla al Burning Man. Es tracta del festival d’art més important i famós del món, que conclou cada any amb la cremà de la figura d’un home gegant. Un esdevenimet que a més de 9 mil kilòmetres de distància té certa relació amb les falles i que farà que el nom de Torrent viatge arreu del món.

Van ser els organitzadors d’este festival dels EEUU els que van mostrar el seu interès per la festa fallera y per conèixer més de prop les tradicions i la cultura que gira entorn a la mateixa. D’esta manera les falles de la capital de l’Horta Sud seran les encarregades, junt a associacions locals i entitats, de realitzar la base del monument que estarà formada per peces de mosaic de fusta.

Un projecte que mostra el compromís, la col·laboració i la creació d’una comunitat compromesa per les falles. Unes falles que busquen aconseguir el reconeixement com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

 

Ciberfallas Fallas de Valencia Fallas programa de Fallas 2018 con todos los eventos de fallas, calendario y horario de mascletaes y castillos, la ofrenda de fallas Web online decana de las fallas de Valencia. Fiestas de la comunidad Valenciana

Deja tu comentario

commentario

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *