Sopar de germanor en la llectura del fallo del jurat que organisen els poetes festius valencians

El pròxim dia 7 de març el jurat se reunirà en Lo Rat Penat i emetrà el veredicte, el qual serà inapelable. Tan sols després d’assignar la puntuació a cada treball, s’informarà als membres del jurat dels noms dels autors aixina com de les Comissions de les falles guanyadores de cada premi.

 El mateix dia 7 de març, dimarts, se celebrarà la Gala de llectura del fallo del Concurs de Llibrets de Falla, la qual serà presidida per la Fallera Major de Valéncia i per la Regina dels Jocs Florals. El sopar començarà a les 21:30 h. i en acabant se procedirà a la llectura del fallo del jurat. L’acte se celebrarà en el Restaurant Saló Musei del Gremi d’Artistes Fallers (Sant Josep Artesà, 17, Valéncia) i conclourà en l’entrega del Plat de Glòria al guanyador del premi Extraordinari Bernat i Baldoví, màxim guardó del Certamen.

 Com ve fent des de 1903, Lo Rat Penat ha convocat el tradicional Concurs de Llibrets de Falla fent l´anual crida a les Comissions Falleres i als nostres poetes per a participar en este certamen on l´humor, l´ingeni i la gràcia, a més de la rima i tècnica dels seus versos són els protagonistes d´esta part fonamental de la llengua i cultura valencianes i de la nostra Festa més universal. Enguany s’ha tornat a conseguir un nou màxim de participació en el Concurs de Llibrets, ya que les Comissions Falleres han presentat un total de 313 llibrets per a participar en les diverses seccions del certamen.

 La UNESCO ha declarat a la festa de les Falles com a Patrimoni Immaterial de l’Humanitat, i entre els aspectes a protegir que figuren en l’expedient de la declaració se fa menció expressa a la llabor de Lo Rat Penat en la celebració d’este Concurs de Llibrets que potencia la lliteratura satírica en llengua valenciana.

 Este centenari concurs és possible gràcies a la colaboració dels següents patrocinadors: Excm. Ajuntament de Valéncia, Excma. Diputació de Valéncia, Las Provincias, Levante-EMV, La Casa de Los Falleros, Patronat de la RACV, Camping Les Palmeres, Armando Serra, Família Peris, Família Camps, Família Melià, Família Bea, Família Alapont i Família Ramon-García.

Ciberfallas Fallas de Valencia Fallas programa de Fallas 2018 con todos los eventos de fallas, calendario y horario de mascletaes y castillos, la ofrenda de fallas Web online decana de las fallas de Valencia. Fiestas de la comunidad Valenciana

Fallo del Concurs de llibrets de falla 2017 que organisa Lo Rat Penat
Foc jove per a les Falles: tot a punt per a l’assemblea anual de joves fallers

Deja tu comentario

commentario

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *