Literatura Infantil i Juvenil LES FALLES de Carles Cano

AAFF Cartell llibre falles_001Cano Peiró, un escriptor de Literatura Infantil i Juvenil, acaba de publicar un llibret, un conte sobre les falles, que es diu precisament així: LES FALLES. Ha eixit en l’editorial LA GALERA, en valencià i en castellà. Els protagonistes són la fallera major infantil i el president infantil d’una falla xicoteta. Explica de manera molt senzilleta i en vers, qué és la festa, quins són els actes principals: La Crida, L’arreplegà dels ninots, La Plantà, La Despertà, L’Ofrena, La Mascletà, La NIt del Foc, La Cremà… a més d’explicar quin és el significat, el simbolisme de la festa (La renovació de la vida, l’adveniment de la Primavera, la crema de tot allò caduc i roín…) Per a que no siga una obra purament explicativa, també hi ha una xicoteta trama argumental, una anècdota que és el fil conductor de la història protagonitzada pels dos xiquets fallers.

Crec que no hi ha molt de material en el mercat que explique així, als menuts i també als grans o a la gent de fora, de manera clara i divertida quin és el significat profund de la festa. El meu desig és anar subsanant, encara que de manera modesta, el buit que hi ha en este sentit. Espere no haver clavat la gamba i que us agrade. Carles Cano
El dia 28 de Febrer, a les 12 del matí el meu amic Josep LLuís Marin, de l’Associació d’Estudis Fallers i jo, estarem presentant-lo a la llibreria ABACUS a la Galeria don Juan de Austria de València, al mateix carrer.

 

Descargar un ejemplo de Literatura Infantil i Juvenil  LES FALLES de Carles Cano

Literatura Infantil i Juvenil  LES FALLES de Carles Cano (2)
ejemplo de Literatura Infantil i Juvenil LES FALLES de Carles Cano

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *